Posted in dari kacamata njul.., dedicate this for..., njul cerita-cerita..

good bye, Whitney.. a lesson you taught me..

Seperti biasa, begitu melek, hal pertama yang saya lakukan setelah baca doa baru bangun tidur, adalah ngecek jam, (dan kalo belum subuh), ngecek TL Twitter.

Something deeply shocking, not only for me, but for mostly for everyone, is CNN’s timeline saying :

“Singer Whitney Houston has died at the age of 48. CNN has the latest on air now and at http://CNN.com.”

Saya kira saya salah liat. WHITNEY HOUSTON gituuuuu.. Mungkin nyawa saya yang belum ngumpul.

Belum puas, saya nyalain TV. Masih jam 8 pagi.

Breaking News MetroTV : WHITNEY HOUSTON MENINGGAL DUNIA

Oke. Berarti ngga ada yang salah sama mata dan telinga saya.This is really happeningAfter Michael Jackson, now herShe was definitely in my list of dream concerts. No one will ever sing like her, and everyone will miss her golden voice.

Sebab kematiannya masih misteri, tapi Breaking News nya MetroTV ngaitin isu bahwa Whitney didiagnosa menderita emphysema. (Hal yang sama juga saya baca disini.)

Penasaran, apa itu emphysema? I consulted my Martini.

Emphysema (em-fi-ZÉ-ma) is a chronic, progressive condition characterized by shortness of breath and inability to tolerate physical exertion. The underlying problem is the destruction of alveolar surfaces and inadequate surface area for oxygen and carbon dioxide exchange. Emphysema has been linked to the inhalation of air that contains fine particulate matter of toxic vapors, such as those in cigarettes smoke, genetic factors, and also aging. An estimated 66% of adult males and 25% of adult females have detectable areas of emphysema in their lungs (Martini, 7th edition, 2006).

Well, yes, people grow old, and die. Memang, umur siapa yang tahu. Kata teman saya (yang perokok berat), orang yang nggak merokok pun bisa meninggal. Bener. Nggak ada yang salah dengan itu. Orang dagang baso di pinggir jalan aja bisa tiba-tiba diseruduk bis dengan rem blong kokjadi nyambung ke kecelakaan bis Karunia Bakti, Jumat malemnya di Cisarua yang makan 15 korban jiwa deh .

Cuma, kalaupun benar, Whitney Houston meninggal karena gaya hidupnya yang party-goers dan  nggak bisa lepas dari rokok, then she should really taught me (and everyone) something.  Men, dia meninggalnya masih umur 48 gitu! 😦  

It’s pretty hard to say, but I can’t help it. IT IS such a waste, for someone as gifted, and talented as she is, to die of  an addiction to cigarettes smokes (and drugs). Frankly speaking, itulah kenapa, saya ngga mau nanti punya suami perokok meskipun ngga tau ya, nanti dapet rejekinya kaya gimana—.

Bukan apa-apa, saya cuma ngga mau ditinggal mati muda. Itu aja. 😉

So long, Whitney.. You are such a legend, and you’ll surely be missed..

I don’t really need to look very much further
I don’t want to have to go where you don’t follow
I won’t hold it back again, this passion inside
I Can’t run from myself
There’s nowhere to hide
Your love I’ll remember, forever

Don’t make me close one more door
I don’t wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don’t walk away from me…
I have nothing, nothing, nothing…

If I don’t have you…

Whitney Houston – I Have Nothing (OST Bodyguard)

—one of my favorite. 

Advertisements