Posted in re-post aja ini mah..

OBAT STRES #1 : Sundanese Airlines..

Di Sabtu sore yang indah, berseluncur lah saya ke sebuah tagged post di FB temen saya, yang dapet dari temannya lagi. Cukup mengundang lah, buat saya yang pernah —mungkin masihpunya cita-cita gila jadi pramugari.

Judulnya, SUNDA AIRLINES. klik.

*PARENTAL ADVISORY NEEDED. For those who don’t understand Sundanese, SUNDANESE FRIEND ADVISORY NEEDED.*

*early warning : DO NOT READ THIS IN ANGKOT, BIS, KOPAJA, WARTEG, RESTORAN, ATAU TEMPAT UMUM LAINNYA.*

Here we go.

Sunda Airlines Pramugari :

“Wilujeung enjing wilujeng tepang di pesawat Sunda Airlines. Kanggo kasalametan urang sadaya, mugi diperhatoskeun ku sadayana :

“Sakedap deui pesawat bakal hiber. Supados tong katorekan, cocokan liang ceulina ku kapas. Waktu pesawat rek hiber, diukna kudu ajeg, tong culang cileung, tuluy pasang sabukna. Cara masang cara ngonci jeung carana nyoplokeuna kieu.” (Diperagakeun ku pramugarina.)

“Baju pelampung aya dina handapeun korsi,tong dipake heula, tungguan aba-aba/bewara ti bapa Kapten. Eta baju teu meunang dipindah-pindah, komo deui mun dibawa balik, atawa dipake pajangan di ruang tamu mah! Sabab Mun kapanggih bakal dicabok bulak balik/ tukang hareup! .Ngarti teu?! Cara make baju pelampung : asupkeun kana beuheung, siga make rompi, konci sabukna ti hareup ulah tarik teuing, bisi kacekek/eungap, engke maneh teu bisa napas! Dikeukeupan mah meunang asal kelekna henteu bau! Ngarah bisa ngambang dina cai, tarik eta cenul2 warna beureum jambu, kudu inget, narikna kudu di luar pesawat, sabab mun ditarik di jero, bakal melendung/gede, moal bisa ngaliwatan panto, bisa nyangked dina panto! Mun rek kaluar ti pesawat kudu antri – nga baris siga meri nu keur diangon.”

“Lamun hawa geus mimiti kurang, napas jadi sesek, masker oksigen bakal ragrag sorangan ti luhureun sirah. Buru2 ditewak, hiji ewang, ulah parebut, ngerakeun! Pasangkeun kana irung!”

“Kartu pituduh darurat aya dina selesepan korsi hareup, heg dibaca, teu kudu diapalkeun, bisi maneh gelo ngapalkeun anu kitu mah! Mun rek maca, pencet eta cenul2 di luhureun nyaeta keur ngahurungkeun lampu. Ngarti kan??”

“Sakitu heula nya?! Sok ayeuna mah geura ngadoa menta salamet, menta ampun mun loba dosa. Mun pesawat ragrag mah nya wayahna wae, kudu kumaha deui, Keun bae da babarengan ragragna oge nya..!”

Maaf konten lokal, tapi dibaca berulang-ulang juga, ga berenti ngakak. HAHAHAHAHAHHA, geloooo nu nyieunna. —langsung berpikir untuk apply kalo ada lowongan.—

Advertisements